Το Europe Direct του Δήμου Ναυπλιέων

Τι είναι:  

Το κέντρο μας ανήκει σε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο πληροφόρησης που έχει συστήσει και συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την παροχή πληροφοριών στους πολίτες για ευρωπαϊκά θέματα σε τοπικό επίπεδο.

Παρέχει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να λαμβάνουν άμεσα πληροφορίες, συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τα όργανα, τη νομοθεσία, τις πολιτικές και τα προγράμματα της Ε.Ε., καθώς και τις δυνατότητες κοινοτικής χρηματοδότησης.

Βασικοί Στόχοι του Europe Direct του Δήμου Ναυπλιέων:

  • Να λειτουργήσει ως πρώτο σημείο εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πολίτες, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με την ΕΕ και ιδιαίτερα στους τομείς που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
  • Να προωθεί τη συμμετοχική άσκηση της ιδιότητας του πολίτη μέσω διαφόρων εργαλείων επικοινωνίας (δικτυακός τόπος, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύσεις)
  • Να παρέχει έγκαιρα και έγκυρα πληροφορίες, συμβουλές, συνδρομή και απαντήσεις σε πιο εξειδικευμένα ερωτήματα σχετικά με την ΕΕ και τα δικαιώματα των πολιτών της, τις προτεραιότητες, τη νομοθεσία, τις πολιτικές, τα προγράμματα και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες.

Δραστηριότητες του Europe Direct του Δήμου Ναυπλιέων:

  • Απαντήσεις σε ερωτήματα των πολιτών τα οποία υποβάλλονται μέσω προσωπικής επαφής, τηλεφωνικής επικοινωνίας, e-mail, φαξ.
  • Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων που απευθύνονται είτε στο ευρύ κοινό, είτε σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (άνεργοι, νέοι, μαθητές / φοιτητές, επαγγελματίες, ΑΜΕΑ κλπ.)

 

 

 

 

ΧΑΡΤΗΣ

map2

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2018. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων Σχεδίαση & Κατασκευή Ιστοσελίδων: Kinisis Web & Tourism

Search