Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για μαθητές στο Ναύπλιο

Mε την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και του Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στους μαθητές της πόλης μας να αποκτήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων-I.R.T.E.A. θα πραγματοποιήσει προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2019 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ “EUropa.S T.E.EN.S. - EUropa Simulation – Training Europeans Enhancing Solidarity”.

Το Ευρωπαϊκό Έργο EUropaS TEENS “Europa Simulation – Training Europeans Enhancing Solidarity” υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του προγράμματος ERASMUS+ Youth της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Προσομοίωσης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 240 μαθητές Λυκείων των Δήμων Αθηναίων, Ασπροπύργου, Ναυπλιέων, Ηρακλείου, Χίου και Θεσσαλονίκης και συζήτηση στο πλαίσιο Δομημένου Διαλόγου με θέμα «Ευρωεκλογές 2019: η δημοκρατία, η συμμετοχή και ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη στα κοινά».

Στον Δήμο Ναυπλιέων η Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 και ώρες 10:00 – 16:00 στο Ignatia Hotel με τη συμμετοχή μαθητών από το ΓΕΛ Αγίας Τριάδας, το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, το 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου και το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. Στόχος του Έργου είναι η γνωριμία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εμβάθυνση των μαθητών στον τρόπο λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων και λήψεως αποφάσεων, καθώς και η ενίσχυση της ταυτότητας του Ευρωπαίου πολίτη μέσα από ένα «παιχνίδι ρόλων» βασισμένο στη μη τυπική μάθηση, με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις ευρωπαϊκές πολιτικές και την επιχειρηματολογία, αναδεικνύοντας τις δικές τους ιδέες και δεξιότητες κατά τη διάρκεια αυτού. Έπειτα από την πραγματοποίηση των δράσεων του Έργου σε όλους τους προαναφερθέντες Δήμους, προβλέπεται η πραγματοποίηση ενός Δομημένου Διαλόγου στην Αθήνα με τη συμμετοχή των 5 μαθητών από κάθε Δήμο, που ξεχώρισαν με τη συμμετοχή τους στην τοπική Προσομοίωση.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, στους χώρους του οποίου θα φιλοξενηθεί ο Δομημένος Διάλογος στην Αθήνα την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 και τα αποτελέσματα αυτού, όπως και υλικό που θα προετοιμάσουν οι μαθητές αναμένεται να ενταχθεί στην καμπάνια για τις Ευρωεκλογές του 2019 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

programma small

ΧΑΡΤΗΣ

map2

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2018. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων Σχεδίαση & Κατασκευή Ιστοσελίδων: Kinisis Web & Tourism

Search