Διαδικτυακή ενημερωτική διάλεξη-παρουσίαση σχετικά με την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά

09122020 europedirectnafplio

 


Το EUROPE DIRECT του Δήμου Ναυπλιέων και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας διοργανώνουν την Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18:30 διαδικτυακή ενημερωτική διάλεξη-παρουσίαση (webinar) για γονείς μαθητών και μαθητριών Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, σχετικά με την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνέργεια με εκπαιδευτικούς-πρεσβευτές της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning από τα σχολεία - 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου - Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου - Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πειραιά Αποτελεί συνέχεια στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για μαθητές Ε΄& Στ΄, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου την οποία πραγματοποιήσαμε με επιτυχία στις 23/10/2020 καθώς και του διαδικτυακού σεμιναρίου για γονείς των δημοτικών σχολείων Αρκαδίας που πραγματοποιήσαμε την 26/11/2020 σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

 

Η παρουσίαση δεν έχει γενικό ενημερωτικό χαρακτήρα για το διαδίκτυο αλλά θα περιέχει απλές οδηγίες χρήσης. Η κ. Ψαρουδάκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, θα μιλήσει για επίκαιρα θέματα όπως η προστασία των παιδιών από την υπερβολική ενασχόληση, η χρήση των κοινωνικών δικτύων και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, οι κίνδυνοι που απορρέουν από την ενασχόληση με το online gaming, το πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε γονικό έλεγχο στις συσκευές που χρησιμοποιεί το παιδί, η ενεργοποίηση της λειτουργίας περιορισμένης πρόσβασης στο YouTube κ.α. και θα απαντήσει σε ερωτήματα των συμμετεχόντων. 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, συμπληρώστε εδώ: https://saferinternet4kids.gr/forms/webinar-9-12-2020/ 

 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ για την καλύτερη προετοιμασία μας, εδώ: https://docs.google.com/document/d/10Nt81XbHn9HIDJUx6mKuX_xByWgyRctw1DYNtiQG3gA/edit?usp=sharing

ΧΑΡΤΗΣ

map2

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2018. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων Σχεδίαση & Κατασκευή Ιστοσελίδων: Kinisis Web & Tourism

Search